Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén desszert helyett egy frissítő, kardamomos málnakrémlevest főzünk, ami a melegben biztosan az egész családnak jól fog esni. A főételünk is egy könnyű, frissítő fogás, amerikai káposztasaláta zöldségfasírttal. A salátának jót is tesz, ha már előző nap elkészítjük, és a levesnek is le kell hűlnie, így az ebéd napján csak a fasírtot kell frissen megsütnünk. Ezáltal, az eredetileg elég hosszú elkészítési időt 2 napra elosztva, jut időnk a jól megérdemelt hétvégi pihenésre is!

 Kardamomos málnakrémleves

málnakrémleves

A nyár a gyümölcsleves igazi szezonja, hiszen nincs finomabb, mint a friss - esetleg kiskertünkben megtermelt - gyümölcsből elkészíteni ezt a hűsítő, frissítő fogást.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g málna
  • 4 evőkanál eritritol
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 citrom leve
  • őrölt kardamom

málnakrémleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A málnát felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk a 4 evőkanál eritritolt 1 késhegynyi őrölt kardamomot, egy kevés citromlével ízesítjük és elkezdjük főzni. Pár perc elég, hogy megpuhuljon, ekkor a joghurtot egy tálba öntjük, és merőkanállal óvatosan csorgatunk bele a forró léből, a hő kiegyenlítés miatt. Ha már elég híg és meleg a joghurt, hozzáöntjük az ízes gyümölcsleveshez és az egészet összeforraljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

68 kCal/

8,5 g

2,8 g

1,7 g

Teljes mennyiség

272 kCal/

34 g

11,2 g

6,8 g

 

 

Magvas zöldségfasírt amerikai káposztasalátával

Magvas zöldségfasírt salátával

Különleges ízek, különleges párosítás - az eredmény egy remek fogás, amelyet garantáltan gyakran kell majd újra elkészíteni!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 110 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 g napraforgó és szezámmag keverék
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 300 g cukkíni
  • 200 g burgonya
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zéró-6-liszt
  • 120 g sárgarépa
  • 450 g fejes káposzta
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál eritritol
  • 300 g 12 %-os tejföl
  • só, bors, mustár
  • olaj

magvas zöldségfasírt salátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A salátához a káposztát és a répát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítógéppel felaprítjuk. Az öntethez elkeverjük a majonézt, tejfölt, eritritolt, sózzuk, 1 evőkanál mustárral ízesítjük. Ha sikerült beállítani az ízét, belekeverjük a felaprított zöldséget, és betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a magokat, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, olajon megpároljuk, hozzáreszeljük a megmosott cukkínit, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Ha kihűlt, kinyomkodjuk a levét és a krumplis masszához adjuk. Az egészet alaposan összekeverjük, szükség esetén 1 evőkanál zéró-6-lisztet szórunk hozzá, hogy összeálljon. Serpenyőben, olajban, vagy diétásabb változatként tepsibe kanalazva a sütőben megsütjük. A lehűtött káposztasalátával tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

504 kCal/

39 g

15 g

30,4 g

Teljes mennyiség

2020 kCal/

156 g

60 g

121,6 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 500 g málna
  • 7 evőkanál eritritol
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 citrom leve
  • őrölt kardamom
  • 50 g napraforgó és szezámmag keverék
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 300 g cukkíni
  • 200 g burgonya
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zéró-6-liszt
  • 120 g sárgarépa
  • 450 g fejes káposzta
  • 2 evőkanál majonéz
  • 300 g 12 %-os tejföl
  • só, bors, mustár
  • olaj

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM