Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén ismét egy könnyű krémlevest készítünk, így kevés időt kell a melegben a konyhában töltenünk és a hasunkat sem terheljük meg annyira nehéz, kiadós fogásokkal. Főételnek keleti ihletésű sertés húst sütünk, enyhén csípős, édeskés ízzel, mellé pedig zöldséges batyukat, ami finom alternatívája lehet az egyszerű párolt zöldségköretnek, szénhidrát tekintetében mégis sokat spórolhatunk a hagyományos tésztához, rizshez, krumplihoz képest. Bár réteslappal dolgozni nem egyszerű, mégis érdemes kipróbálni és így színesíteni a köret repertoárunkat.

 Cukkini krémleves

cukkínikrémleves kicsi

Gyors és finom fogás az egyre népszerűbb, ilyenkor szezonális cukkiniből. Valóban elronthatatlan, kezdők mindenképpen próbálják ki, a konyhatündérek pedig kikapcsolódásként rázzák ki a kisujjukból ezt a finomságot!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 450 g cukkíni
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 150 g joghurt
  • só, bors, fokhagyma

 cukkíni krémleves alapkicsi

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megmossuk, felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és felöntjük vízzel. Ha megpuhult a cukkini beleöntjük a joghurtot, összeturmixoljuk és az egészet összeforraljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

115 kCal/

11 g

3,6 g

6 g

Teljes mennyiség

460 kCal/

44 g

14,4 g

24 g

 

 

Sült zöldségekkel töltött szezámos batyuk pikáns sertésraguval

sült zöldségesbatyu sertésraguvalkicsi

A gyakorlattal rendelkezőknek ajánljuk elsősorban ezt az ízében és látványában is különleges fogást, amely egy kicsit munkás, de az eredményt kóstolva mindenképpen megéri a befektetett energiát és időt! Próbálja meg bátran!

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g sertés lapocka
  • 40 g mézpótló
  • 300 g vegyes zöldség
  • 140 g teljes kiőrlésű réteslap
  • 1 db tojás
  • olaj
  • szezámmag
  • só, bors, gyömbér

sült zöldségesbatyu sertésraguval alapkicsi

A recept elkészítése:

A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ráreszelünk egy kb. 1x1 cm-es gyömbér darabot, sózzuk, borsozzuk. Olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mézpótlót és puhára pároljuk. Elfőzzük a levét, hozzászórunk egy evőkanál szezámmagot és lepirítjuk. A batyukhoz a zöldséget betesszük 5 percre a mikrohullámú sütőbe, magas fokozatra, utána pedig egy serpenyőben, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. A lapokat megkenjük olajjal, megtöltjük a sült zöldséggel, háromszögbe hajtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

406 kCal/

38,6 g

27 g

17 g

Teljes mennyiség

2024 kCal/

154,4 g

108 g

68 g

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 350 g cukkíni
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 150 g joghurt
  • só, bors
  • fokhagyma
  • 400 g sertés lapocka
  • 40 g mézpótló
  • 300 g vegyes zöldség
  • 140 g teljes kiőrlésű réteslap
  • 1 db tojás
  • olaj
  • szezámmag
  • gyömbér

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM