Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén igazi nyári fogást ajánlunk. Igaz, hogy az elkészítés egy kicsit időigényes, de mindenképpen megéri, hiszen a jól bevált rántott hal mellé egy különleges salátát kínálunk, ami nagyon finom és akár önmagában is fogyasztható.

Rántott halfilé

Rántotthalfilé

A halfogyasztás egészséges, azonban sajnos kevés alkalommal kerül a magyarok asztalára. Nyáron igazán jól esik egy könnyű salátával, hiszen laktató, jól emészthető és nagyon finom fogás állítható össze. Érdemes minél gyakrabban elkészíteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 60 dkg tengeri hal filé
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • legalább 3 dl olaj
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A halat felengedjük, papírtörlővel a nedvességet felitatjuk, majd a szeleteket gyengén lesózzuk. Egy órát hűtőben állni hagyjuk, majd bepanírozzuk a lisztbe, kissé felvert tojásokba és zsemlemorzsába mártva, és bő forró olajban kisütjük. Fogyasztható salátával, párolt zöldségekkel, vagy az étkezésre fogyasztható szénhidrát mennyiségétől függően különböző módon elkészített burgonyával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

389-434 kCal/

22,6 g

34,6 g

18,2-23,2 g

Teljes mennyiség

1556 - 1736 kCal/

90,4 g

138,4 g

72,8 - 92,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Vadrizses, szezámmagos zöldbab saláta

Vadrizseszöldbabsalásta

Ez a különleges köret valódi ízkavalkád, amelyet friss zöldbabból érdemes elkészíteni.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 3 dkg vadrizs
  • 5 dkg barna rizs
  • 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldbab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál szezámmag olaj
  • őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál méz (vagy diétás méz)
  • 2-3 evőkanál száraz fehérbor .
  • őrölt fehér bors
  • 3 evőkanál szezámmag
  • tengeri só

 

A recept elkészítése:

 

A rizseket többször megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főni ( de használhatunk előfőzött rizskeveréket is). Kis lángon addig főzzük, amíg a vadrizs szemek kissé szétnyílnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A zöldbabot forró sós vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük, és szintén hűlni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet a hozzávalókból, és egy tálban a rizsekkel és a zöldbabbal óvatosan összekeverjük. Tálalásig hűtve tároljuk. A tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg tálaláskor.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

212 kCal/

27,1 g

1,7 g

10,1 g

Teljes mennyiség

448 kCal/

108,4 g

6,8 g

40,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Bevásárló lista

  • 60 dkg tengeri hal filé
  • 1 tojás
  • vadrizs
  • barna rizs
  • 40 dkg zöldbab
  • szezámmag olaj
  • szezámmag
  • őrölt gyömbér
  • diétás méz
  • fehér bor, száraz
    Szükség szerint:
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • sütőolaj
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • tengeri só

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM