Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Az új évet egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető menüsorral kezdjük, hogy mindenkinek megjöjjön a kedve és egész évben örömmel készítsék el hétvégi menüinket.

2 sajtos tejfölös csirke

2 sajtos tejfölös csirke spagettivel sütvekicsi

Egyszerű, ám de nagyszerű főétel, amihez semmi különlegesre nincs szükségünk, mégis remek fogás állítható össze szinte percek alatt.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g csirkemell
  • 100 g reszelt sovány sajt
  • 100 g szénhidrátcsökkentett spagetti
  • 150 g 12 %-os tejföl
  • 1 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

 

A recept elkészítése:

 

A tésztát megfőzzük. Közben a hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és olajon megpároljuk. A húst megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymához adjuk. A tejfölt egy kis vízzel kikeverjük és ha megpárolódott a hús ezt is belekeverjük és összeforraljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsibe tesszük a tésztát, rákanalazzuk a csirkét és megszórjuk reszelt sajttal. 10-15 perc alatt jól összesütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

399 kCal/

15 g

47 g

15 g

Teljes mennyiség

1596 kCal/

60 g

188 g

60 g

 

 

Almakrém karamell öntettel

almakrém karamellöntettel

Az alma és a karamell együttese örök klasszikus. Ha eddig ezt nem tudta, ennél a desszertnél biztosan meggyőződhet róla!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

almakrém karamellöntettel alap

A recept elkészítése:

Az almát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük. Nem kell sokkal több víz, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint, illetve az alma édességétől függően, kb. 2 evőkanál eritritollal édesítjük. A pudingport fél dl hideg tejjel egy tálban kikeverjük, közbe a maradék tejet 2 evőkanál eritritollal elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingot és híg öntet állagúra főzzük. A megfőtt almákat az ízes főzőlével összeturmixoljuk és kelyhekbe kanalazzuk, majd jöhet rá a karamell öntet is.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

152 kCal/

26 g

6 g

3 g

Teljes mennyiség

608 kCal/

104 g

24 g

12 g

Bevásárló lista:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM