Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

E heti receptünk kímélő, ám igazi ízkavalkád. Az ünnepeket után bizonyára jólesnek ezek a könnyedebb fogások, főleg, hogy viszonylag kevés időráfordítással elkészíthetjük.

 Illatos szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészíthetjük ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg magozott szilva
  • Fahéj darab
  • néhány szem szegfűszeg
  • citrom
  • őrölt fahéj
  • édesítőszer
  • 1 dl tej 1,5 %-os
  • 2 dkg liszt

 

A recept elkészítése:

 

Másfél liter vizet forraljuk össze a megmosott citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal. Egy idő után távolítsuk el a citromhéjat, és tegyük a forró vízbe a szilvát, és forraljuk fel. A tejet keverjük csomómentesre a liszttel, és habarjuk be a levest. Ízesítsük őrölt fahéjjal is (hogy intenzívebben fahéj ízű legyen), szükség szerint a citrom levével és folyékony édesítőszerrel. Hagyjuk hűlni. Langyosan, vagy hűtőben lehűtve is fogyasztható.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

91 kCal/

17,9 g

2 g

0,4 g

Teljes mennyiség

364 kCal/

71,6 g

8 g

1,6 g

 

 

Vagdalt fokhagymás zöldbabbal, és sült csicsókával

Vagdalt fokhagymás zöldbabbal és sült csicsókával

Az örökzöld vagdalt gyorsan elkészíthető és egy pikáns fűszerrel vagy akár egy különlegesebb körettel izgalmas fogássá alakítható.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg darált lapocka
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej 1,5 %-os
  • 5 dkg reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • 80 dkg zöldbab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csicsóka
  • 2 evőkanál repce olaj
  • sütő olaj (csicsóka kisütéséhez)

 

A recept elkészítése:

 

A zsemlét felaprítva beáztatjuk a tejbe. Megtisztítjuk a csicsókát, és vékony karikákra vágjuk. A vöröshagymát egészen apróra összevágjuk, a megtisztított fokhagyma gerezdeket felszeleteljük. A darált húst egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, összedolgozzuk a tejben áztatott zsemlével, vöröshagymával, és a tojással. Alufóliával bélelt hőálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül a vagdalt, elkészítjük a köretet. A csicsókát bő zsiradékban rózsaszínűre sütjük. Egy bevonatos edényben felhevítünk két evőkanál olajat, hozzáadjuk a zöldbabot. Ízesítjük sóval és a szeletelt fokhagymával, és magas lángon – vigyázva, hogy ne törjön össze a zöldbab – átsütjük. Mivel a fagyasztott zöldbab előfőzött, elég csak addig sütni, amíg átforrósodik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

650 kCal/

41,7 g

28 g

39,2 g

Teljes mennyiség

2600 kCal/

166,8 g

112 g

156,8 g

 

 

Bevásárló lista

  • 40 dkg magozott szilva, fagyasztott
  • 40 dkg darált lapocka
  • 1 db zsemle
  • 1 tojás
  • 50-60 dkg csicsóka
  • 40 dkg sárga hüvelyű zöldbab, fagyasztott
  • 40 dkg zöld hüvelyű zöldbab, fagyasztott

Szükség szerint:

  • Fahéj darabolt
  • szegfűszeg
  • citrom
  • őrölt fahéj
  • édesítőszer
  • tej
  • liszt
  • repce olaj
  • sütő olaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • konyhasó

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM