Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A hónap utolsó hétvégéjén ismét levest párosítunk a főételünk mellé. Egy klasszikusnak számító frankfurti levest főzünk, amihez rendhagyó módon nem hús felhasználásával készítünk pörköltet, hanem zöldborsóból, mellé pedig csökkentett szénhidráttartalmú tészta lesz a köret.

 

Zöldborsópörkölt tésztával

Zöldborsópörkölt csigatésztával

Egy igazán zamatos húsmentes étel, amely ráadásul csökkentett szénhidráttartalmú tésztával készül. Bátran ajánljuk mindenkinek!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A tésztát kifőzzük, közben pedig elkészítjük a pörköltet. Ehhez a megszokott módon pörkölt alapot készítünk: a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, megpároljuk az olajon, majd félrehúzzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk és felengedjük kevés vízzel. Ha már a borsó is megpuhult, tálalhatjuk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

408 kCal/

43 g

30 g

9 g

Teljes mennyiség

1632 kCal/

172 g

120 g

36 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 180 g virsli
  • 280 g kelkáposzta
  • 240 g burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g natúr joghurt
  • 50 ml olaj
  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
  • 320 g fagyasztott zöldborsó
  • 320 g szénhidrátcsökentett tészta

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM