Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Ezen a hétvégén egy különleges levest és egy finom göngyölt húst készítünk, zöldségropogóssal. A gesztenyét ezúttal nem desszertként, hanem új fogásként csempésszük az asztalra, mégpedig önálló ételként. Bár desszertként is felfogható, mégis a főétel előtt, levesnek elkészítve fogyasztjuk.

 Gesztenye krémleves

gesztenyekrmleves 2

A tél a krémlevesek igazi szezonja, amelyből nem maradhat ki ez az igazán különleges ízvilág. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A hozzávalókat egy turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Mérettől függően, lehet, hogy egyszerre több adagot is el tudunk készíteni, de legyünk óvatosak, nehogy az egész konyha gesztenye krémlevesben ússzon. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

120 kCal/

21 g

5 g

2 g

Teljes mennyiség

480 kCal/

84 g

20 g

8 g

 

 

Bazsalikomos fetás csirkemell káposzta ropogóssal

bazsalikommal fetával göngyölt csirkemell káposzta ropogóssal

Különleges fűszerezésű főétel, amely vendégvárásra is kitűnő választás!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 120 g feta sajt
  • 160 g lila-, és fehérkáposzta keverék
  • 120 g szálakra vágott sárgarépa
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 60 g nyers quinoa
  • 30 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a feta sajttal és beleteszünk pár bazsalikom levelet. Feltekerjük a húst és megtűzzük fogpiszkálóval. Locsolunk rá egy evőkanálnyi olajat és előmelegített 180-200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a quinoát megfőzzük és lehűtjük, a szálas káposzta keveréket és sárgarépát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáütjük a tojást és belekeverjük a főtt quinoát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2 evőkanál segítségével a zöldségkeverékből lapos pogácsákat formázunk bele. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. A kész csirkéből kiszedjük a fogpiszkálót és szeleteket vágunk belőle, majd a káposztaropogóssal tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

312 kCal/

20 g

32 g

12 g

Teljes mennyiség

1248 kCal/

80 g

128 g

48 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 125 g cukormentes gesztenyemassza
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál porcukor helyettesítő
  • reszelt citromhéj
  • 400 g csirkemell
  • 120 g feta sajt
  • 160 g lila-, és fehérkáposzta keverék
  • 120 g szálakra vágott sárgarépa
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 60 g nyers quinoa
  • 30 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM