Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A hónap első hétvégéjén még mindig igencsak zimankós az idő, ezért a főételünket és a desszertünket is sütőben készítjük el. Ne feledkezzünk meg a csirkemell előző esti bepácolásáról sem, így tudunk igazán puha végeredményt elérni. Desszertként pedig egy könnyű túrós piskótát készítünk, de nem a hagyományos túrótorta formájában.

 Íróban pácolt csirkemell zöldségekkel sütve

Íróban pácolt csirkemell zöldségekkel sütve

Nagyon finom, különleges, sütőben készült egytálétel, amelynek zamatát az előző napi pácolás garantálja.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 450 g fagyasztott zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 400 g csirkemell
  • 100 g sovány sajt
  • 400 g író
  • 120 g bulgur
  • 15 ml olaj
  • só, bors

 

A recept elkészítése:

 

A bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízzel leöntjük kb. egy ujjnyi magasságban. Lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldségeket egy kevés vízben pár perc alatt megfőzzük, ízlés szerinti keménységűre. Az előző nap íróba pácolt csirkét kissé megtöröljük, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Erre rétegezzük a zöldséget, megszórjuk a reszelt sajttal és letakarva, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig, majd fólia nélkül még kb. 10 percig sütjük, míg szép barna lesz a sajt a tetején. A kész zöldséges húst a bulgurral tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

360 kCal/

33 g

40 g

8 g

Teljes mennyiség

1460 kCal/

132 g

160 g

32 g

 

 

Túrós vaníliás kocka

túrós vaníliás kocka

Könnyű túrós piskóta bármilyen alkalomra, amikor egy kis kényeztetésre vágyunk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához a tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A sárgáját 3 evőkanál eritritollal kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A lisztet és a fehérjét felváltva, óvatosan a sárgájához keverjük, egy kisebb tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Közben a tej egy részével kikeverjük a pudingport, a maradékot egy lábasban 2 evőkanál eritritollal, a tejszínnel és a citrom reszelt héjával összemelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingport is és sűrűre főzzük. Ha a kész krémünk kihűlt, hozzákeverjük a túrót is és a szintén kihűlt piskótára kenjük, majd megdermesztjük a hűtőben.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

193 kCal/

17 g

12 g

9 g

Teljes mennyiség

772 kCal/

68 g

48 g

36 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM