Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezt a hónapot egy könnyű menüsorral kezdjük. Levessel kombinált salátát készítünk, igaz a tartalmasabb fajtából, hiszen burgonyagombócokkal dúsítjuk levesbetétként, a salátát pedig baconbe tekert csirkehússal és feta sajttal tesszük ízesebbé. Jó példa lesz ez arra, hogy a hideg eljöttével, télen is nyugodtan készíthetünk salátát, nem kizárólagosan a nyári évszakok fogása ez a típusú étel.

 Burgonyagombóc leves

burgonyagombóc leves

Tartalmas, ízletes leves a hűvös napokra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g burgonya
  • 4 evőkanál burgonyapüré por
  • 1 db L-es méretű tojás
  • 200 g sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 80 g fehérrépa
  • 40 g karalábé
  • 50 g zeller
  • 10 ml olaj
  • só, bors, petrezselyemzöld

burgonyagombóc leves alap

 

A recept elkészítése:

 

Elsőként zöldségleves alapot készítünk. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, a hagyma kivételével, amit egészben is beletehetünk a levesbe. Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a hagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet. Lefedjük, hogy felforrjon, közben a krumplit is megpucoljuk, feldaraboljuk és egy másik edényben megfőzzük. Egy tálban elkeverjük a tojást, az összetört főtt burgonyát és a burgonyapüré port és állni hagyjuk. Ha megfőttek a zöldségek, a krumplis masszából teáskanállal diónyi gombócokat formázunk és a levesbe dobjuk. Megvárjuk, míg az összes gombóc feljön a leves tetejére, pár percig még főzzük, majd el is zárhatjuk a levest.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

255 kCal/

30 g

7 g

12 g

Teljes mennyiség

1020 kCal/

120 g

28 g

48 g

 

 

Baconbe göngyölt fetás csirkemell, friss kevert salátával

fetás baconos csirke friss kevert salátával

Elkészíteni is könnyű, a gyomrot sem terheli és mindezeken túl nagyon finom!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 160 g bacon szalonna
  • 160 g feta sajt
  • 800 g saláta mix
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1-1 evőkanál lenmag, szezámmag
  • só, bors

fetás baconos csirke friss kevert salátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és a feta sajttal együtt felkockázzuk. Egyenként bacon szalonnába tekerjük a kockákat, tepsibe rakosgatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a saláta öntetet: egy befőttesüvegbe öntjük az olajat, a citromlevet, sót, borsot adunk hozzá, jól összerázzuk és állni hagyjuk, amíg a hús sül a sütőben. Tálaláskor a salátát leöntjük az öntettel, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal és a tetejére szedjük a sült csirke és feta falatkákat.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

613 kCal/

19 g

42 g

40 g

Teljes mennyiség

2452 kCal/

76 g

168 g

160 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 200 g burgonya
  • 4 evőkanál burgonyapüré por
  • 1 db L-es méretű tojás
  • 200 g sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 80 g fehérrépa
  • 40 g karalábé
  • 50 g zeller
  • 10 ml olaj
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 400 g csirkemell
  • 160 g bacon szalonna
  • 160 g feta sajt
  • 800 g saláta mix
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1-1 evőkanál lenmag, szezámmag

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM