Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A hónap harmadik hétvégéjén egy olaszos húsgombócos ételt készítünk spagettivel. Mivel szénhidrát csökkentett és magas rosttartalmú tésztát használunk, ezért még egy kis desszert is belefér, vékony omlós tésztával és gazdag túrós töltelékkel, pite formájában.

Bazsalikomos húsgombóc paradicsomszósszal, spagettivel

bazsalikomos húsgombóc paradicsomszósszal spagettivel

Olaszos fűszerezésű húsos tésztaétel, amely bármilyen évszakban kellemes fogás. A bazsalikomot a növények királyának is nevezik, és eredetileg Indiából származik. A mediterrán világban a szerelem szimbóluma, kétszemélyes étkezésnél így szinte garantált bók-arató hatása.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A paradicsomszószhoz a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomkonzervvel, hozzáöntjük a ketchupot és megfűszerezzük oregánóval bazsalikommal. Amíg a szósz összefő, a darálthúst sózzuk, borsozzuk, aprított friss bazsalikommal fűszerezzük és gombócokat formázunk belőle. Ekkor a tésztát is elkezdhetjük főzni. Ha a szósz jól összefőtt, alacsonyabb fokozatra vesszük a tűzhelyet és beledobjuk a gombócokat, majd újra feltekerjük a tűzhelyet és 15 percig főzzük a gombócokat a szószban. A kifőtt tésztával tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

605 kCal/

36 g

35 g

34 g

Teljes mennyiség

2420 kCal/

144 g

140 g

136 g

 

 

Túrós pite

túrós pite

Olyan ember nincs is, aki ne szeretne valamilyen pitét, hiszen a pite megunhatatlan! A piték variációinak sora szinte végeláthatatlan legyen az édes vagy sós, és minden háztartásban akad legalább egy, senki máséhoz nem hasonlítható, az IGAZI pite receptje. Íme a mi IGAZI túrós pite receptünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40+30 perc

A recept hozzávalói (8 adag):

 

  • 300 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g + 2-3 evőkanál eritritol
  • 200 g light margarin
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 250 g félzsíros túró
  • 150 g joghurt
  • reszelt citromhéj

túrós pite alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához a margarint a lisztkeveréket és az eritritolt morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és pár perc alatt egynemű tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ekkor bekavarhatjuk a tölteléket is: a túrót a joghurtot és ízlés szerint 2-3 evőkanál eritritolt összekeverünk, majd citromhéjjal ízesítjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és kerek piteformába tesszük, a felesleget levágjuk, majd villával megbökdössük. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd jöhet bele a töltelék és még 15-20 perc sütés.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

323 kCal/

5 g

22 g

18 g

Teljes mennyiség

2584 kCal/

40 g

176 g

144 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM