Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Erre az extrém forró hétvégére rakott zöldbabot ajánlunk gyümölcsös túrókrémmel. Ezek a fogások nem jelentenek nagy terhet a szervezet számára, viszont gazdag forrás jól hasznosuló tápanyagokból. Az étkezés során is nagyon kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, amely elengedhetetlenül szükséges az anyagcsere folyamatok érdekében is. A folyadékfogyasztásról részletesen az alábbi cikkünkben olvashat: Amit érdemes tudni a folyadékfogyasztásról

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab

Tipikusan nyári étel, amely könnyen emészthető, nem terheli meg a szervezetet még hőségben sem és friss zöldbabból elkészítve igazán mennyei!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg pulykacomb filé darálva
  • 8 dkg rizs
  • 1,2 kg zöldbab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • fűszerpaprika

 

A recept elkészítése:

 

Felhevített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Beletesszük a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és összepirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk. Előfőzzük a rizst, közben a zöldbabot ressre főzzük. A tepsit vagy hőálló tálat olajjal kikenjük, aljára terítjük a fele zöldbabot, ráterítjük a darált hússal összekevert, előfőzött rizst, majd a tetejére újra zöldséget rétegezünk. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

468 kCal/

41,6 g

28,5 g

17,6 g

Teljes mennyiség

1872 kCal/

166,4 g

114 g

70,4 g

 

 

Mentés

Gyümölcsös túrókrém

Gyümölcsös túrókrém

Nagyon kellemes desszert, ami hűtve fogyasztva remek frissítő édesség minimális szénhidráttartalommal.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 15-20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg sovány túró
  • 5 dkg eritrit vagy folyékony édesítőszer
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 40 dkg tetszés szerinti – akár több színű - gyümölcs
  • fél citrom

 

A recept elkészítése:

 

A túrót törjük át, keverjük simára az édesítőszerrel, tejföllel, ízesítsük citromlével. A gyümölcsökből tegyünk félre díszítéshez, a többit keverjük – több fajta gyümölcs esetén külön-külön - a túrókrémbe. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, a krém készítése előtt engedjük fel. A túrós krémet töltsük rétegezve üvegtálkába, és a tetejét díszítsük a félretett gyümölcsökkel. Készíthető egyéb cukoralkohollal (szorbit, xilit) is, de akkor magasabb lesz az energia és szénhidráttartalma.
Málnával, ribizlivel készítve alacsonyabb a szénhidráttartalma.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

168 kCal/

12 g

19,5 g

3,6 g

Teljes mennyiség

672 kCal/

48 g

78 g

14,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Bevásárló lista

  • 40 dkg darált pulykacomb
  • 1,2 kg zöldbab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 50 dkg sovány túró
  • 40 dkg aprómagvas gyümölcs
  • 1 db citrom

Szükség szerint:

  • olaj
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • konyhasó
  • rizs
  • eritrit, vagy folyékony édesítőszer

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM