Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A meleg augusztusi napokon kellemes hűsítő ételeket kívánunk leginkább. Ha már meguntuk a salátákat, érdemes nézelődni a gyümölcslevesek között is. A klasszikus vegyes gyümölcsleves mellett számtalan olyan karakteres változat van, melyeket variálva nem lesz egyhangú a menü. Ezúttal alma krémlevest készítünk, mely annak ellenére, hogy a téli időszak ízeit hordozza magéban, behűtve igazi hűsítő, nyári levesnek is pompás. A főételünk élénk zöld pestos tészta, mely nem csak a szemet gyönyörködteti, de ha nem melegítjük sokáig a serpenyőben, akkor igazi vitaminbomba is a szervezetünknek, tele értékes antioxidánsokkal.

 Alma krémleves

almakrémleves

Ha már nem akarunk több almás pitét sütni, de még van fonnyadó almánk, akkor érdemes kipróbálni ezt az isteni krémlevest! Nyáron hűsít, télen felmelegít.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, megszórjuk a fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezett liszttel és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje az almát. Beleszórjuk az eritritolt és kevés citromlevet öntünk hozzá. Amikor megpuhult az alma, az egészet összeturmixoljuk, ha kell, utólag alakítunk az ízén. Hidegen és melegen is nagyon finom.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

80 kCal/

10 g

3 g

1,4 g

Teljes mennyiség

320 kCal/

40 g

12 g

5,6 g

 

 

Házi zöldpestos tészta

zöldpesztós tészta

A világ egyik leggyorsabban elkészíthető ez a nagyon finom tésztaétel. Kezdők is bátran nekikezdhetnek, nem fognak felsülni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

zöldpesztós tészta alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a pestot: egy turmixba dobjuk a megmosott bazsalikom, spenót és rukkola leveleket elkezdjük turmixolni és hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Egy serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, majd hozzákanalazzuk a pestot, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk és belenyomunk egy fokhagyma gerezdet. Leszűrjük a tésztát és elkeverjük a serpenyőben a pestóval. Tálaláskor megszórjuk parmezán sajttal.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

509 kCal/

51 g

33 g

21 g

Teljes mennyiség

2036 kCal/

204 g

132 g

84 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM