Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén egy olyan menüt készítünk, amelynek elemei külön-külön is tálalhatók akár előételnek, akár köretként, könnyű vacsorának vagy éppen ebédnek.

Töltött gomba

Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 16 db nagyobb gomba
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg félzsíros sajt reszelve
  • 1,5 dl tejföl 12 %-os
  • őrölt bors
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul. Fogyasztható köretként bundázott húsokhoz, vagy hústalan menübe feltétként (feltétnek fél adag is elég).

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

318 kCal/

11,4 g

29,4 g

16,2 g

Teljes mennyiség

1272 kCal/

45,6 g

117,6 g

64,8 g

 

 

Hasábburgonya

Hasáb burgonya

Ki ne ismerné, ki ne szeretné, de vajon mindenki el tudja készíteni? Most megmutatjuk, hogyan csinálják a profik!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg burgonya (tisztított)
  • olaj bő zsiradékban sütéshez
  • konyhasó, vagy ízesített fűszersó
  • néhány szál petrezselyem zöld, 4 db koktél paradicsom díszítéshez

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított burgonyát tetszés szerint vágjuk vékonyabb, vagy kicsit szélesebb hasábokra. A vizet szűrjük le róla, és bő zsiradékban süssük addig, míg rózsaszínűre sül. Rögtön tálaljuk, tálaláskor díszítsük a petrezselyem zölddel és félbe vágott koktél paradicsommal. Készíthető tepsis burgonyaként (kockázott burgonya, félig megfőzve, olajjal meglocsolva tepsiben kisütve) is, akkor kevesebb lesz az energia és zsírtartalma. Kovászolt vagy csemege uborka fogyasztható hozzá.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

360 kCal/

40 g

5 g

20 g

Teljes mennyiség

1440 kCal/

160 g

20 g

80 g

 

 

Bevásárló lista

  • 80 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • zsírszegény margarin
  • 15 dkg félzsíros sajt
  • 1 kis pohár tejföl, 12 %-os
  • olaj
  • koktél paradicsom
  • őrölt bors
  • konyhasó

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM