Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Április utolsó hétvégéjén a krémleves desszert kombinációnk Indiába repít minket. A lencse krémleves hagyományos indiai fűszerekkel, római köménnyel és curryvel készül. A desszertünk pedig a kulfi, vagyis az indiai, joghurtból készített hűsítő fagylalt, melyet a tipikus mangó, vagy pisztácia helyett, ezúttal naranccsal és fahéjjal ízesítünk. Irány a mesés kelet!

 Lencse krémleves

lencsekrémleves

Ezt a levest mindenképpen el kell készíteni január 1-jére, hogy biztosítsa számunkra a gazdagságot és szerencsét egész évben, de érdemes év közben is megcsinálni néhány alkalommal, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nem árt, ha szerencse és gazdagság szempontjából biztosra megyünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 200 g száraz lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • 150 g natúr joghurt
  • só, bors, curry, római kömény, babérlevél
  • 80 g rozskenyér

A recept elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, nem kell teljesen apróra, mert a végén szokás szerint az egész levest összeturmixoljuk. A fűszeres olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét, sózzuk, borsozzuk, 1-1 teáskanál curryvel és római köménnyel, 2 babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. Ha puhára főtt a lencsénk, kivesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a joghurtot és az egészet krémesre turmixoljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

303 kCal/

42.7 g

16,5 g

7 g

Teljes mennyiség

1212 kCal/

170,8 g

66 g

28 g

Narancsos kulfi

Orange kulfi

A kulfi egyszerűen az indiai fagylalt, amely eredetileg a Himalaján élő népcsoportoktól származik, aki a hófödte területeken élve számos jeges finomságot hagytak az utókorra. Mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a hozzávaló gyümölcsök variálásával változatos ízekben készíthetjük és a fagylalt remek alternatívája.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 10 + 180 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 db narancs
  • 120 g eritritol
  • 600 g (4 kis doboz) natúr joghurt
  • fahéj, vanília

A recept elkészítése:

A narancsot megmossuk, a héját a joghurtba reszeljük, a levét belefacsarjuk. Eritritollal édesítjük, fahéjjal, vaníliával fűszerezzük, és jól összekeverjük. Formákba, vagy a négy joghurtos pohárba visszatöltjük és legalább 3 órára betesszük a fagyasztóba.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

102 kCal/

8 g

5,2 g

5,3 g

Teljes mennyiség

408 kCal/

32 g

20,8 g

21,2 g

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 200 g száraz lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • só, bors, curry, római kömény, babérlevél
  • 1 db narancs
  • 120 g eritritol
  • 750 g natúr joghurt
  • fahéj, vanília

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM