Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén pénztárcabarát és emellett gyors receptek kerülnek terítékre. Mindössze pár viszonylag olcsó hozzávalóból, ráadásul nagyrészt a kamrában megtalálható alapanyagokból zellerkrémlevest készítünk. Desszertnek pedig a megmaradt szikkadt lekváros kalácsot dobjuk fel egy kis édes tejjel, csokival és dióval. Gyorsan megvan, olcsó és még finom is! Kell ennél több?

 Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

A zeller mással össze nem téveszthető ízét lehet szeretni vagy nem szeretni. Jó tudni azonban, hogy ez a gyógy-és fűszernövény rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz, amely segíti a hatékonyabb kalcium felszívódást. A magyar konyha megkerülhetetlen, ám a húslevesen kívül nem igazán alkalmazott szereplője, pedig például remek krémleves készíthető belőle!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 350 g szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g 12 %-os tejföl
  • 15 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom, petrezselyem

Zellerkrémleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a megmosott és felaprított zellert. Ha már kicsit megpároltuk a zellert is, felöntjük vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát (szétnyomni nem kell, hiszen a végén úgyis összeturmixoljuk a levest), az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, majd az egészet puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt is, felforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

125 kCal/

8,7 g

2,5 g

8,9 g

Teljes mennyiség

500 kCal/

34,8 g

10 g

35,6 g

 

 

Rakott kalács

Rakottkalács

Íme egy recept, amelyben egy sima vagy akár maradék, frissnek már nem igazán mondható kalácsból gyorsan és egyszerűen kiváló desszertet készíthetünk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 + 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • korábban sütött lekváros kalács, vagy 230 g-os bolti kalács
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 30 g étcsokoládé
  • 20 g dió
  • vanília

Rakottkalácshv

A recept elkészítése:

Egy hőálló edénybe aprítjuk a szikkadt kalácsot, kb. 2 – 3 cm-es darabokra. A tejet a vaníliával és az eritritollal felmelegítjük és nyakon öntjük vele a kalácsot. Hagyjuk, hogy beszívja az édes tejet, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megszórjuk a feldarabolt dióval és étcsokoládéval, majd 25 – 30 perc alatt barnára sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

400 kCal/

39,5 g

20,2 g

15,5 g

Teljes mennyiség

1600 kCal/

158 g

80,8 g

62 g

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 350 g szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g 12 %-os tejföl
  • 15 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom, petrezselyem
  • a múlt héten sütött lekváros kalács, vagy 230 g-os bolti kalács
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 30 g étcsokoládé
  • 20 g dió
  • vanília

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM