Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Továbbra is krémlevest készítünk desszerttel. Ezek a gyors, könnyen elkészíthető levesek igen laktatóak, mivel sűrűbbek, mint az átlagos levesek, azonban sűrítésként liszt helyett összeturmixoljuk egy kevés tejföllel, így jóval diétásabb ételt kapunk, mint a hagyományos krémlevesek. A desszert alacsony szénhidrát tartalma miatt (lisztet alig használunk hozzá) pedig még rozskenyeret is ehetünk a leveshez, így biztosan nem maradunk éhesek. Desszertnek a mára már elég ismert répatortát készítjük el, mely a manapság egyre divatosabb zöldséges sütemények közé tartozik.

 Gombakrémleves

Gombakrémleves

A gombakrémlevesnek mindig szezonja van. Ha csak kevés a főzésre fordítható időnk, ha valami nagyon finomat szeretnénk, ha valami egyszerűt szeretnénk, ha valami lélek-melengetőt szeretnénk, akkor mi mást készíthetnénk, mint gombalevest!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g csiperke gomba
  • 60 g 12 %-os tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 15 ml olaj
  • 240 g rozskenyér
  • só, bors, petrezselyem

Gombakrémleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. Közben a gombát szintén megpucoljuk és feldaraboljuk, ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadnunk egyelőre, mivel a gomba, ahogy puhul, kiengedi víztartalmát. ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Az egészet összeturmixoljuk, még egyszer felforraljuk, szükség szerint ízesítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

278 kCal/

40,7 g

12 g

7,3 g

Teljes mennyiség

1112 kCal/

162,8 g

48 g

29,2 g

 

 

Répatorta

Répatorta

A répatorta egyre gyakrabban kerül a húsvéti ünnepi asztalra, azonban oly egyszerűen elkészíthető és annyira finom, hogy érdemes a hétvégéket vagy akár a szürke hétköznapokat is feldobni vele!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 15+40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 3 db M-es méretű tojás sárgája
  • 3 közepes méretű sárgarépa
  • 150 g + 1-2 evőkanál eritritol
  • 70 g zéró-6-lisztkeverék
  • ½ zacskó sütőpor
  • 200 ml olaj
  • 30 g dió
  • 200 g mascarpone
  • vanília

Répatortahv

 

A recept elkészítése:

 

A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A lisztet, sütőport, aprított diót, a tojássárgákat, 100 g eritritolt és az olajat hozzákeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék eritritollal. Óvatosan hozzákeverjük a masszához, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, közben elkeverjük a mascarponét 1-2 evőkanál eritritollal és a vaníliával, majd a torta tetejét megkenjük a krémmel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

368 kCal/

6,2 g

6,6 g

34,3 g

Teljes mennyiség

1472 kCal/

24,8 g

26,4 g

137,2 g

 

 

Bevásárló lista 4 személyre:

  • 500 g csiperke gomba
  • 60 g 12 %-os tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 115 ml olaj
  • 240 g rozskenyér
  • só, bors, petrezselyem
  • 1,5 db M-es méretű tojás sárgája
  • 1,5 közepes méretű sárgarépa
  • 75 g + 1 evőkanál eritritol
  • 37,5 g zéró-6-lisztkeverék
  • 1/4 zacskó sütőpor
  • 15 g dió
  • 100 g mascarpone
  • vanília

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM