Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Ezen a hétvégén már a hivatalosan és igazából is beköszöntött tavaszt ünnepeljük két könnyen elkészíthető, vidám színekben pompázó és nem utolsósorban nagyon finom fogással

Zöldséges tészta

Zöldséges tészta

Friss zöldségekből érdemes elkészíteni ezt a könnyű fogást, amelyet még jobban feldobhatunk, ha valamilyen különleges formájú tésztát választunk hozzá. Fogyasztható melegen és hidegen is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 20 dkg tészta (durum)
  • 25 dkg cukkíni
  • 25 dkg padlizsán
  • 1 db zöldpaprika
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 levél bazsalikom
  • oregánó
  • 3 evőkanál olíva olaj

A recept elkészítése:

Egy evőkanál olajjal sós vizet forralunk a tésztának. Közben a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és két evőkanál olajon a zúzott fokhagymával átpirítjuk. Hozzáadjuk a tetszés szerint cikkekre, vagy csíkokra vágott cukkínit, padlizsánt és zöldpaprikát, és enyhén megsózva, fűszerekkel megszórva átsütjük. Utána kissé megpároljuk úgy, hogy a zöldségek ressek maradjanak. A paradicsomokat cikkre vágjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd az egészet fedő nélkül összesütjük Amikor a tészta megfő, leszűrjük (nem öblítjük le hideg vízzel!) és az elkészült zöldséghez keverjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

296 kCal/

46,4 g

7,3 g

8,8 g

Teljes mennyiség

1184 kCal/

185,6 g

29,2 g

35,2 g

Gyümölcsös eperpuding

Gyömülcsös eperpuding

Ha egy nagyon gyors desszertre vágyunk, akkor érdemes egy könnyű pudingot készíteni. És hogy ne a megszokott, kissé unalmas megjelenés legyen, feldobhatjuk gyümölccsel, díszíthejük menta levéllel vagy elkészíthetjük valamilyen különleges formájúra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Kevés hideg tejjel a pudingport keverjük ki, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik, majd ízesítsük tetszés szerinti édesítőszerrel. Töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le. Díszíthetjük a pudingot a poharakban is, vagy kihűlés után tányérra borítva.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

129 kCal/

18,1 g

5,5 g

2,3 g

Teljes mennyiség

516 kCal/

72,4 g

22 g

9,2 g

 

 

Bevásárló lista:

Szükség szerint:

  • fokhagyma
  • oregánó
  • friss és szárított bazsalikom
  • olíva olaj
  • konyhasó
  • édesítőszer
  • citromfű vagy menta levél

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM