Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Ezen a hétvégén még visszacsempésszük a nyarat egy mediterrán hangulatú főétellel, de a desszert már egyértelműen az őszt idézi.

Az iskolakezdés utáni valódi első hétvégére egy kiadós menüsort állítottunk össze, mert mindannyiunknak szükségünk van egy kis energia-tartalékra az elkövetkező időszakban.

Erre a hétvégére egy ősrégi ám mindig aktuális klasszikust ajánlunk a mindenki által kedvelt salátával.

Erre a hétvégére egy hagyományosnak mondható menüsort állítottunk össze, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, hogy a cukorbeteg diéta valami különleges dolgot takar. Mindössze arról van szó, hogy a helyes arányban összeállítot, megfelelő mennyiségű ételt fogyasszuk és természetesen ne felejtkezzünk meg a folyadékbevitelről sem!

Ezen a hétvégén a szűnni nem akaró hőségre tekintettel a mediterrán hangulatot és étrendet idéző fogást állítottunk össze.

Erre az extrém forró hétvégére rakott zöldbabot ajánlunk gyümölcsös túrókrémmel. Ezek a fogások nem jelentenek nagy terhet a szervezet számára, viszont gazdag forrás jól hasznosuló tápanyagokból. Az étkezés során is nagyon kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, amely elengedhetetlenül szükséges az anyagcsere folyamatok érdekében is. A folyadékfogyasztásról részletesen az alábbi cikkünkben olvashat: Amit érdemes tudni a folyadékfogyasztásról

Ezen a hétvégén gyorsan összehozható, nagyon finom és látványában is tetszetős menüsort ajánlunk. Bár a babfélék szénhidráttartalma igen magas, jó hír, hogy teljesen alkalmas köretnek, így a burgonya vagy a rizs kiváltható vele. Kipróbálásra ajánljuk az e heti babsalátát.

Az e heti menü a nagy melegre való tekintettel nem tartalmaz húst, viszont annál több friss zöldséget. Ezzel jelentősen növelhetjük a rostbevitelt, ami elősegíti a megfelelő emésztést, és az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyon finom fogásokról van szó.