Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Ezen a hétvégén halas fogás lesz terítéken, amely csőben sülve készül el. Előtte friss zöldségekből próbáljuk elkészíteni a levest annak érdekében, hogy testünk-lelkünk egyformán érezze a tavaszt!

Ezen a hétvégén a hagyomásnyos ízek közé igyekszünk becsempészni manapság reformként is emlegetett alapanyagot. Bátran próbáljuk ki a hajdinát, és feltétlenül figyeljük meg a hatását! A cukorbeteg étrendben igen preferált köret, érdemes kipróbálni és rászokni! A jó idő és a hamarosan megjelenő friss zöldségek kedveznek a salátafogyasztásnak, kezdjük el minél hamarabb!

Ezen a hétvégén - nagyon várva a tavaszt - egy mediterrán fűszerezésű fogást ajánlunk kiegészítve egy nem hagyomásnyos deszerttel.

A fahéjjal megbolondított gyümölcsleves különlegessége nagyon jól kiegészíti a párolással készült második fogás egyszerűségét.

Ezen a hétvégén egy egyszerű, ám annál különlegesebb fogást javaslunk az örökzöld gyümölcssalátával megkoronázva. Érdemes kipróbálni az édesburgonyát, mert méltán körözi a burgonyafogyasztást számost országban!

Ezen a héten egy hagyomás, a magyar konyhában megszokott ízeket felvonultató menüsort készítünk.

Ezen a hétvégén a Stroganoff csirkét gondoljuk újra, zöldborsóval és csökkentett szénhidráttartalmú tésztával készítjük, így növelve a fogás rosttartalmát. Desszertnek egy könnyű túrós tortát sütünk, a hagyományos piskóta, túrókrém kombináció helyett azonban a tésztába keverjük az áttört túrót és az egészet tojáshabbal lazítjuk. Így kapunk egy jóval könnyebb és nagyon ízletes túrós süteményt.

A hónap első hétvégéjén még mindig igencsak zimankós az idő, ezért a főételünket és a desszertünket is sütőben készítjük el. Ne feledkezzünk meg a csirkemell előző esti bepácolásáról sem, így tudunk igazán puha végeredményt elérni. Desszertként pedig egy könnyű túrós piskótát készítünk, de nem a hagyományos túrótorta formájában.